Sunday, 19 December 2010

GIVE AWAY IPOD SHUFFLE DARI MR COOL


CLICK DA BANNER BABEH!

Yo yo yo! wuts up man? here's a cool GA by Mr Cool ya all!

oke....I mengaku I tak pandai rapping. Tapi bila I dapat tahu pasal GA Mr Cool ni..I rase..ish..I rase....nak rap je. sebab one thing..nama dia dah macam stylo mylo da.Mr Cool gitu. and the other thing, dia nak bagi IPOD SHUFFLE YO!

I terlebey sudah excited because..you see...I ni...jangan kata IPOD, mp4, mp3 mahupun walkman pun I tak pernah ada. sedih tak? sedih tak? so...if I dapat IPOD ni..mamang happily ever after lah hidup I. rase..macam lengkap lah..haha..terlebey suda lagi..

anyway..aku tak pandai mengarang puisi, tidak ku pandai bermadah berseni (rap pun tak pandai), satu kalimah yang ku, nak cakap padamu..

MARILAH JOIN GA DARI MR COOL~~ OH YEAH! ya aaw ya aaw..


here's the lucky people yang I nak tag...

Gyena Chobitz Armani
Saiedah Syamielah
Mamalyna
Salliza
Teha


and not forgetting..here is my referer.... si PenGaris Addict!





Wednesday, 4 August 2010

-CONTEST : I ♥ PINK-

sile klik banner untuk join ye.ape??? tak nak klik??? xpe2..klik link kat bawah ni pun boley...

-CONTEST : I ♥ PINK-


halu hal halu!! kembali lagi menyertai contest...kali ni contest berunsur kan pink.. *suke suke suke* kite bace syarat-syarat dulu nak?


SYARAT-SYARAT:

1. Penyertaan terbuka kepada semua blogger yang berada dalam Malaysia tanpa mengira jantina, umur atau bangsa. Tapi entry mestilah yang boleh difahami. Hihi.

2. Terpulang bagi anda sama ada untuk follow atau tidak blog Pinky Girl Talk, tetapi keutamaan diberikan kepada mereka yang follow blog saya. Supaya anda mudah terima setiap update.

3. Syarat paling penting: gambar yang dipertaruhkan adalah original milik anda. Di dalam gambar tersebut perlulah adalah unsur-unsur warna pink. Lagi banyak tema pink dalam gambar tersebut, maka peluang jadi pemenang lagi cerah. Hanya sekeping gambar yang perlu dipertaruhkan. Ceritakan serba sedikit mengenai gambar.

4. Banner contest ini mestilah diletakan di sidebar blog anda dan pastikan juga ia di 'link' kepada

5. Setelah selesai semua perkara di atas, sila lah tinggalkan komen di entry ini. Saya akan meninggalkan jejak di entry anda atau ruangan shoutbox sekiranya nama anda telah tersenarai.


Tarikh tutup adalah pada 9 September 2010.


da bace da? haaaa....sekarang ni meh tengok gambar pinky dari saye.......



cukup pink x? siap tulis pink lagi kat tepi tu..baju pink...tudung pink...blusher pink...lipstik pink.....brooch pink *tapi tak nmpak pulak*..... eye shadow pun pink sebenarnye..tapi memandangkan time ni da petang..maybe mekap da cair..x nampak pink da.hihihi... actually saye amek gambar ni kat library sekola *oppss...kantoi tak rajin bace buku* cita-citanye nak jadi otai dalam library, langgar rules library baru otai kan?? ..nk cakap kuat-kuat..pasang lagu..makan dalam library ke kan...tapi ni je yang termampu.. tu pun menyorok dari cctv...*jgn men2..dalam library ade cctv*


Monday, 2 August 2010

Quiny Bridal 1st Anniversary Giveaway

sile klik banner untuk join ye...xnak klik banner??? takpe2...klik link kat bawah ni pun boleh...

Quiny Bridal 1st Anniversary Giveaway


Sebelum ape-ape berlaku...kite tengok syarat-syarat dulu nk?



  • Anda haruslah seorang yang sporting dalam mengambil gambar.
  • Buat satu entry tentang Quiny Bridal dengan tajuk Quiny Bridal 1st Anniversary Giveaway dan
  • Sila sertakan gambar terbaik anda yang paling 'happening'!. (Gambar tidak boleh di edit. Gambar handphone juga di ambil kira selagi ianya adalah sekeping gambar)
  • Bagi yang tidak mempunyai blog, anda boleh buat Note Di Facebook!
  • Nyatakan kenapa anda NAK dan LAYAK menang giveaway ni.
  • Sertakan link Quiny Bridal dalam entry anda
  • Letakkan banner pertandingan di dalam entry anda dan link kan kepada (http://quinybridal.blogspot.com)
  • Tinggalkan link entry anda dalam comment box ini beserta referrer anda
  • Tarikh tutup adalah pada 31 Ogos 2010
  • Mengikut terma dan syarat


okay puan-puan...da bace da? senang je kan? hihi....sekarang saye saji kan anda dengan gambar happening ye....... *jeng jeng jeng*





amacam, cukup happening tak? cukup sporting tak? haha..bile tengok je gambar ni mesti rase nak tergelak.. yang terlebih excited sebelah kiri tu saye la =) ni sebenar time jamuan kelas yang ntah keberape ntah*dasar kaki party* dan sudah jelas lagi nyata kami sedang berseronok-seronok makan kfc...bukan hingga menjilat jari da...hingga terangkat kerusi sekali!



ok...........kenape saye nak menang? saye rase hadiah yang di war-war menarik minat sangat sangat sangat..........sangat sangat sangat tertarik dengan hediah outdoor photoshoot tu.saye harap dapat buat photoshoot bersame family tersayang memandangkan kami ni tak pernah pulak merase dapat tengok gambar sendiri gune camera mahal-mahal. dan memandangkan saye ni nak pegi jauh untuk lanjutkan pelajaran...boleh la gambar tu jadi kenang-kenangan buat family saye siap frame kat dinding lagi.



dan soalan seterusnye..kenape saye rase saye layak? saye rase saye layak sebab saye da ikot da semua syarat-syarat yang ditetapkan dengan jayanye.... dan ketahuilah... bukan senang nak amik gambar se-happening sebegitu dengan menggunakan camera cokia semata-mata. jadi konklusinye...saye layak menang! eyh...jangan rase down pulak...anda anda dan anda pun layak menang jugak...jom kite join ramai-ramai ye!

Sunday, 1 August 2010

Mika's 1st Birthday Giveaway

sile klik banner untuk join ye! kalau nak klik link kat bawah ni pun bley..

Mika's 1st Birthday Giveaway

disini..saye..MTM ingin menyanyikan sebuah lagu khas untuk Mika comey *ehem ehem*

HAPPY BIRTHDAY TO YOU...
HAPPY BIRTHDAY TO YOU............
HAPPY BIRTHDAY TO

MIKA!!!


hepi bufday Mika! nanti aka suh kawan-kawan akak wish jugak ea....

teddy
bunga
nil


HAPPY BIRTHDAY TO YOU......

MAMALYNA'S GIVEAWAY : "KETUK-KETUK RAMADHAN"






nak join giveaway ni? sile jangan segan silu klik banner ye...xnak lik banner?? xpe-xpe..klik ni pun bley...

MAMALYNA'S GIVEAWAY : "KETUK-KETUK RAMADHAN"


haaaaaa.....da klik da? kalau nak bace syarat die dolu pun bley...meh tgk syarat-syaratnye:


1. Follow blog MAMALYNA dan MAMALYNA CONTEST

2. Buat satu entry yg simple dan letak banner di atas di dalam entry tersebut

3. Tinggalkan link entry di kotak komen entry ini

tarikh tutup 10 OGOS 2010

Mari join beramai-ramai!!!

bARdbOO GIVEAWAY


sile kelik gambar untuk join ye! kalau tak nak kelik gambar..kelik ni pun boley... bardboo giveaway



cabutan bertuah!! walaupun saye ni tak la berape bertuah most of the time....tapi saye nak cube jugak! hihihi...kite bace dulu syarat-syaratnyer ye :


1) Jadi follower bARdbOO.
2) Tulis satu entry mengenai giveaway ini dengan tajuk: bARdbOO GIVEAWAY.
3) Nyatakan dari mana kamu tahu mengenai giveaway ini.
4) Letak banner giveaway di dalam entry tersebut.
5) Pastikan entry tersebut mempunyai link ke blog bARdbOO.
6) Letak banner giveaway berserta dengan link ke entry ini di sidebar blog kamu.
7) Hantar link entry kamu di bahagian komen entry ini.
8) Hebahkan mengenai giveaway ini kepada kawan-kawan kamu

ok..saye dapat taw pasal giveaway ni dari Cik Paro yang rajin masok contest tu.. =)


akhir kate....jom join ramai-ramai!

Saturday, 31 July 2010

Contest: Ada apa dengan nama


ADA APA DENGAN NAMA
kelik untuk join!!

okeeih! kontest lagi.yahoo! jom kite tinjau syarat-syarat dolu ye..........



1. Letak link http://cleoputri.blogspot.com/ dalam entry tu.

2. War-warkan pada kawan-kawan. Dan mesti letak minimum 3 orang nama kawan tu. Kiranya tag la ni.

3. Kalau suka blog ni, jadilah follower. Kalau tak suka, takpe. Anda masih layak untuk join. Huhuu~

4. Lepas dah post entry tu, jangan lupa bagitau saya tuan punya contest ini dengan meninggalkan komen di sini.

5. Pilih satu entry dalam blog cleoputri ini yang anda suka.





address link blog saye..napbymiralee atau boleh juga di bace dengan N.A.P by miralee actually ade cerite funny+sedih jugak disebaliknye.. hihi*gelak*+huhuhu *camni ke bunyi nangis? *




first of all..adelah lebih molek jike saye jelaskan maksud N.A.P. it stands for NEW AND PRELOVED. haa...... da dapat agak tak ape yang sepatutnye ade dalam belog ni?x dapat teka? tak pe, meh saye bagitaw...sepatutnye belog ade jual baju-baju baru and terpakai untuk tatapan ande semua
..tapi tak jadi pulak..*malu*



sebabnye..bile direnung-renungkan...pikir-pikirkan dan di timbang-timbang kan.... rasenye macam tak ade orang je nak beli baju yang terpakai dari saye..yela..baju pun bukannye berjenama mane *cap ayam je* and saye pun kian sedar*acecece* saye ni bukan lah popular mane sampai ade orang berminat nk beli baju saye jadi kenang-kenangan gantung kt dinding siap frame lagi.



lagi pun..kalau nak jual baju baru........ saye rase macam tak mampu je..sebab at the end saye jugak yang akan beli sume baju-baju tu balik*dasar shopaholic* ape pulak orang cakap nanti bile sume barang-barang tulis SOLD TO BLOG OWNER. Tak ke pelik dan annoying?



ok..saye nak tag....................

asada ryutaro
nn
myra



post entry yang saye suke mestilah yang pasal
Tolong jangan buat lawak dengan RESUME.... heheehehehe.... memang tak pernah terfikir nak letak gambar posing kat tepi pantai.....tapi.....memang pernah jugak terpikir nak letak gambar konon-konon vogue dalam resume semoge interviewer terpikat hati.haha! and pasal email tu.......terase den! kne tukar email matang nih... =P



nlittleshop Opening GiveAway..


nak join? mari kelik banner beramai-ramai! xanak kelik banner?? x pe...kelik ini pun boley... nlittleshop



okay........saye sebenarnya sangat teruje sebab jadi yang first untuk join giveaway ni..hihihi..eyh..betu ke first ni? cam x percaye pulak..tengok xde yang komen lagi...first kot...anyway.....jom tengok kriteria-kriteria yang disyaratkan *betul le ayat nih*


1. Buat slogan untuk blogshop kami. "nlittleshop ..................... (*cth: nlittleshop pilihan ibu dan si kecil ) .
2. Jadi la Follower blogshop kami.
3. Tinggal kan comment mengenai entry giveaway anda di blogshop kami. (*jangan lupa tulis email anda)
4.Pemenang akan dipilih berdasarkan slogan paling kreatif.
5.Tarikh akhir menghantar entry ialah pada 15August2010
6.Pemenang akan mendapat 1 romper daripada koleksi Carters Romper &
1 Busha3DFootCover

haaaa....teruje x? best kan! hihi...ape lagi..jom la join beramai-ramai kawan-kawan!

eyh..lupe pulak...ni slogan khas dari MTM untuk nlittleshop...

nlittleshop, ibu gembira...anak bergaya!


Anna's Birthday Giveaway



sile kelik gambar ye...x nak kelik????? xpe2..kelik ni pun bley........ Blue Crystal~



okay!! da kelik..da tengok da belog comel tu *acecece* da tgk syarat-syarat? kalau belum ni ade :



1. Terbuka kepada semua rakyat MALAYSIA tak kira lelaki atau perempuan, follower my blog atau tidak. Yang belum follow tu, jgn risau takde syarat untuk wajib follow k. Kalau nak follow, many thanks to u :)

2. Wajib tempek sticky post yg comel ni kat entri U all beserta back link. *sila cakap comel jugak even tak comel* hahaha!

3. Silalah letak sticker ni jugak kat side bar ek. Bukan ape, senang Anna nak mengesan nnt. Radar tak cukup power.

4. Tag seorang kawan anda. Kalau nak tag lebih pun boleh. Should be no problem. Ye lah, takkan join sorang2 je kan? Nak la ajak kawan join jugak. Co0l~

5. Dah siap buat entri, bgtau Anna kat komen entri ni k. Inform kat shoutbox tak diterima sebab takut terlepas pandang. U all jugak yg rugi kan?


ok..senang je kn? hihi...sekarang saye nk tag...............

Azwa
(kawan baru nih...)

jom join ramai-ramai!!!




Give Away dari Exclusive Cotton Shoppe

sile kelik gambar untuk join..or kelik ni pun bley...... Exclusive Cotton Shop


contest datang lagi!! ni senarai hadiah-hadiah yang dijanji kan:


Barangan nya adalah : tudung, 2 meter Kain comb cotton, 2 lace tissue cover box, 1 potpurri, 1 tote bag dan 1 hadiah misteri yg istimewa dari kami. Jom kita ramai-ramai sertai.Jumlah pemenang adalah 8 orang. Give Away ini diadakan tanda terima kasih atas sokongan anda semuanya.

ni pulak syarat-syaratnyer:

1. Become our follower
2.Link kan blog kami di blog anda http://exclusivecottonshoppe.blogspot.com
3.Cerita kan serba sedikit tentang GA ini diblog anda
4.Sila tinggalkan jejak anda dibahagian komen dibawah ini untuk rekod /rujukan kami (blog
anda)


okay..da bace?? teruje x??hihi..menarik kan giveaway die..so..jom la join ramai2!!

Friday, 30 July 2010

saye suke mekap

sile klik gambar untuk join ye...or kalau x nak klik gmbar..kelik ni pun boleh la....

smiles =) tears ='( winks ♥

ok...ni ade contest yang menarik...mesti teruje kan?hihihi..kite tgk syarat-syarat die dulu okay? :


1) Hanya terbuka untuk FOLLOWER blog ini sahaja. Yang blom jadi follower sile la klik butang "Follow" kat tepi tue ye

2) Buat satu entry bertajuk " i love makeup" atau "saye suke mekap" kat blog anda

3) Poskan SATU gambar wajah anda bermekap kat entry tersebut, tak kisah la mekap yg anda pkai itu hanyalah mascara, eyeliner atau lipstick sahaja. as long as nmpak anda pkai mekap

4) Sile nyatakan mekap ape yg anda pkai dlm gamba tue. Nk promote mekap tue pn boleh gak

5) Copy banner kat atas dan jgn lupe letak kat sidebar anda bersame2 link (http://catalunya-playground.blogspot.com/2010/06/i-love-makeup-contest.html) ye

6) Jgn lupe utk pastekan url tue kat comment section blog nie

7) Contest ini berakhir pada 31 JULAI 2010 pukul 11.59 mlm (waktu Malaysia)

8) Penyertaan hanya dibuka untuk blogger Malaysia SAHAJA. But, i promised i will host another contest for international bloggers in the future.


ok..da bace? ade 8 syarat taw...jangan tertinggal pulak....sekarang..sile tahan gelak ye......


ni kalo x nampak makeup jugak x taw la...

haa....terkezut x?hihihi....vogue u...ok..now saye btaw ea makeup ape saye paki dalam gambar tersebut:

1. untuk muke..saye just pakai garnier whitening face powder sahaje..hargenye murah dan x pernah pulak bercapuk...loveliness~~

2. saye pkai blusher ckit... dari Body Shop...kaler pink..light pink

3. lipstik terang menyala-nyala tu dari maybelline...roseberry 908

4. eyeliner pulak..silkygirl!

itu lah sahaje..saye x pkai maskara atau eyeshadow ye dala mgambar tersebyt..betul..x tipu!

akhir kate..mari lah join beramai-ramai!!


TINYTINI GIVEAWAY!


please click the banner and join the contest with me!

OR



its another interseting contest with veeeeeerrrrrrrrrrryyyyyyy interesting prizes..hihihi..this post is dedicated for TINY TINI...


MTM JOIN YOU NOW!!


Giveaway : Cik Puan Mimi - 'Teka Objek'



sile kelik gambar untuk join ye..kalau x nak kelik gambar xpe..kelik ni pun boley...

Farhan Emily In The House


comel x bende alah kat atas tu?comel kan.... haaa...bende ape tu?korang taw x? ni la contest die..kne teka ape bende la bende tersebut...before saye bagi jawapan saye..meh tengok dulu syarat-syaratnyer ye....

1) Buat simple entry mengenai giveaway ini

2) Letakkan gambar 'objek' ini ke entry blog anda

3) Korang bg jawapan teka objek itu di entry blog korang (kalau bagi jawapan diruang komen ini tidak di kira) dan tinggal komen kat entry ni sahaja yer

4) Setiap orang cuma boleh teka sekali ajer tau, jangan bgi jawapan banyak2.. kang aku rejek

5) Hanya blogger dlm Malaysia ajer tau yang boleh join giveaway ini

6) Hanya 3 peneka yang betul paling pantas dikira sebagai pemenang .. Ingat 3 orang peneka sahaja yang terpantas tau.. kalau 10 orang teka betul sekali pun, aku cuma umumkan 3 peneka paling pantas...

ok..da bace kan....sekarang saye nak teka ni...jangan tiru! saye rase,,,bende ni adalah...

BROOCH YANG BERBENTUK LORI BOMBA!


BETUL X?

Contest Aku & Ray Bon !!!


sile kelik gambar ye!

ok..xnak kelik gambar ea..xpe...kelik ni pun bley.... caersasuke

kali ni contest berkaca mata hitam pula...kelas gitu...saye pun masok la dengan jayanye walaupun gambar pkai spect ade 1 je..da la pinjam orang punye!hihi

anyway..ni la gambar saye....


macho x?

ok! saye nk tag mereka2 ni memandang kan mereka ade cermin mata hitam sendiri....

fatihah
najiah

jom ramai2!

contest mata menawan :)




Sile kelik gambar untuk join ye!

Walaupun da agak terlambat...tapi saye nk masok jgk..muahahah!!

begini lah syarat-syaratnye:

1. wajib menjadi follower blog fatencumyl.blogspot.com
2. pastikan gambar anda seorang sahaja (kalau ada gambar orang lain tak bole)
3. pastikan 1 gambar je taw..
4. pastikan nampak mata anda ye. tak kesah la gambar tu edit ke tak janji nampak mata (nama pun contest mata menawan kan)
5. letakkan banner contest di atas kat sidebar blog korang :)
6. sediakan 1 entri khas tentang contest ni dan tag kawan anda minimum 2 orang.maximum suka hati.
7.contest ini berakhir pada 31 julai 2010.
8. selepas dah join contest ni tinggalkan link anda di ruangan komen entri contest mata menawan ni.serta link referral anda :)








ok...saye nk tag :

asmalina
yus


CONTEST - Teka KG??


Create your own banner at mybannermaker.com!
jangan lupe kelik banner ye untuk masok contest!!


Contest kali ini memang unik...tak pernah lagi rasenye jumpe...teka berat baby yang comel di atas yang bernama Erfan...*kiut miut*

ni syarat-syarat die ye :

1) Open to ALL bloggers
2) Buat satu entry bertajuk "CONTEST - Teka KG??"
3) Letakkan banner contest di tepi sidebar blog dan juga entry korang
(harus ada link back ke contest ini ye)
4) Blog PENAJA :

http://www.scottishajjar.blogspot.com
(Wajib FOLLOW dan letak BLOGLIST or BANNER)

http://www.scottishior.blogspot.com
(Wajib FOLLOW sukati korang nk letak BLOGLIST )

http://www.ohblogwani.blogspot.com
(Wajib FOLLOW sukati korang nk letak BLOGLIST )



ok...sekarang kite men teka-teka ea....
my answer is...................*jeng jeng jeng*

11.715 KG


kite tengok siapa yang kena!!



I am Gorgeous Contest




kelik bnner ye puan-puan!

so.........i just join contest yang lagi 1 ni...mmg sgt lewat ye puan-puan sebab closing date die esok...harap penyertaan saye ni tak ditendang keluar.hihi...anyway..sebenarnye i jumpa belog tersebut bile i tengah cari-cari shawl yang seswai...yela..Raye pun da nk dekat kn...mesti la nk vogue pkai shawl baru *puase pun tak lagi*

nak di jadikan cerite ye puan-pua..i pun terbuka la hati ni nak kelik Qisshawls ni...1st impression....wow! comelnye gadis pinggitan yang jadi model ni*puji sikit..ececece* mesti tak kawen lagi ni......tak boley bagi bf i tgk nih...

2 impression terjadi bile i tgk koleksi shawl-shawl nyer...wowowowo! cun nyer...ni tak tipu ni..btul ni...tak caye tengok la...corak-corak shawlnye lain dari yang lain...mmg i tak pernah jumpe la dekat mane-mane kedai..mane la gadis pinggitan ni dapat ea? memang cantik-cantik. lagipun da banyak yang terjual...ni membuktikan bukan i sorang je yang syok sendiri mengatakan shawl-shawl tu cantik okay...memang jadi rebutan ramai..

3 impression pulak...kreatif nye bagi nama untuk shawl! hehehe..pandai betul guna name yang familiar macam nokia, sony and ade jugak yang gune name korea .

sebenarnye..selain shawl..ade jugak jual macam-macam dalam belog tersebut...brooch yang comel lote...pashmina...tudung...macam-macam la..so jagan lupe jenguk-jenguk ye!

owh! hampir terlupe nk letak gambo.....




Cardz Station Giveaway



Create your own banner at mybannermaker.com!

ok......sile kelik gmbar untuk join ye sahabat-sahabat!



1) Jadi Follower Cardz Station

2) Post tentang Giveaway ne dlm blog korang dan link kan post ne


3) Masukkan link http://thetwilyte.blogspot.com/ di dalam blog list korang


4) Jangan lupa.. nyatakan link comment anda dlm post ne.. dan pilih satu PACKAGE yang korang nak..


1. I LOVE YOU
2. CONGRATULATIONS
3. JUST FOR YOU
4. FRIENDSHIP FOREVER
5. HAPPY BIRTHDAY

nk pilih ape ek........................rasenye nk I LOVE U!!


Thursday, 29 July 2010

AnisSweet Chocs&Cakes 1st GiveAway





Giveaway lagi????? wowowowowowo.... jom join..seperti biase...keli9k je kt gmbr tu...senang lenang bukan?


How to participate? And apakah syarat2 penyertaan?
Mudah saja... as easy as A B C....
  • Terbuka pada semua (yang sudi untuk join & menetap di bumi Malaysia!!! ;) )
  • Post your comment dalam ruangan komen posting entry ini (AnisSweet Chocs&Cakes 1st GiveAway) untuk memaklumkan penyertaan anda and leave your name and email address. (Jika anda mempunyai blog anda boleh berikan blog link anda sekali!!)
  • Closing Date: Sunday 1 August 2010

OPTIONAL:
  • Be our follower
  • Copy our 1st Giveaway banner di atas and paste it in your blog and link back to our blog

Giveaway Chanteq Shop

Kelik gambar cepat!!!

mesti ada blog...

alamat utk pos hadiah ni mesti dalam Malaysia

letak banner kat sidebar dan link ke blog

nak jadi follower boleh..xnak jadi pun tak pe

buat 1 entry pasal chanteqshopp dan sile link kan

jangan lupe komen dan bagi link masing2!



GiveAway ni akan bermula pada 16/7/10 dan berakhir pada 01/08/10 tepat jam 12mlm...hihihi....


dan ini pule hediah yang dijanji kan.........

CANTIK TAK? *sile bace dengan gaye eric* ape lagi teman-teman sekalian...jom join!!


Anniversary Contest by MaslinaMansor



* sile kelik gmbar ini..mari join!*


contest kali ini banyak jugak task die..xpe2..saye x mengaku kalah! mesti la kan..hediah die pun bukan calang-calang...anyway..kepada sesiapa yang berminat nk join macam saye..jangan la segan silu kelik gmbar diatas ye =)



ok...so ni la gambar kami....gambar saye dan mr tigeria saye (alif). die ni baik orangnye...*acecece*,outspoken, funny,dan yang paling penting die setia. wlaupun die ni agak pemarah most of da time...tapi die x pernah pulak marah-marah tak tentu hala kat saye..x sampai hati katenye..saye je slalu marah tak tentu hala kat die setiap bulan* paham-paham jela* first time saye jumpe die...time tu saye keje part time sebagai waitress di pizza hut. die pulak customer saye. ingat tak dolu-dolu..kat pizza hut kan air die bley free refill kan? die punye la gile..8 kali die suruh saye ulang-alik refill kan air die semata-mata nak mintak no saye yang sombong hidung tinggi ni... hihihi.....kesungguhan die dan sifat die yang tak mudah mengaku kalah for his love *acecece lagi* membuatkan saye jatoh cinta gedebok berguling-guling kat die. *malu*



hediah yang pernah saye bagi kat die adela beberape..x mahal pun..saye ni x mampu..hihi...tapi yang paling tak boleh tahan bile saye bagi die teddy bear kecik kaler pink..saye suh die letak dalam kete die yang berupe seperti kete taiko kaki pukul cine. haha! kesian jgk...tapi nk tgk jgk kn..sanggup tak die letak dalam kete. despite kene gelak kaw-kaw dgn kawan-kawan...die still letak.. =)



ayat paling jiwang? eyh..byk! kami ni golongan hopeless romantic.nampak je muke die macam taiko..tapi dalam hati ade air terjun tuh........ rmai orang gune gelaran "cayang" "darling" "bie" untuk gf die kan...tapi berape rmai yang gune "cinta"? x rmai kan? anyway... perkataan paling jiwang saye pnh bagi kt die.....jap2...nk tnye die dulu....................................................
haaaaaa....die cakap...die suke time saye cakap...

"im so happy to be yours"
*malu lagi*


owh! hediah ea.....emmm.......ape kate instead of beli..try la buat something yang home made.. buat cake coklat ke..sedap taw!

or......kalau nak beli jugak..ape kate belikan barang-barang hobi die..model kereta ke....kasut ke.....

or.........slalunye die je yang bawak pegi honey moon kan..ape kate yang pihak pmpuan pulak buat surprise..bawak die pegi honeymoon siap candle light dinner gitu! hihihi



ok...itu saje dari saye.....mari join contest rmai-ramai!!

:. Kontest .. Aku Punya Bear .:



hye!! contest datang lagi.............meh saye btaw syarat-syaratnye dulu ye.........

-berikan satu nama yang CUTE untuk teddy di atas

- buat entry ringkas kenapa anda mesti MEMILIKI bear tersebut ( ringkas je jgn pjg sgt k )

- anda mestilah follower blog ni ( kalau belum tu.. sila2 ler )

- tag pada 2 orang kawan anda ( yg ditag tu mesti tahu mereka telah di tag )

- letakkan banner contest ni di entry anda tu

- dan jangan lupa letakkan link blog ini di entry tersebut

- then satu lagi paling bagus letakkan juga banner contest ini di sidebar blog anda yer

- jgn lupa tinggalkan link anda di ruangan komen di bawah ye


TARIKH TUTUP :

31HB OGOS 2010

nama yang saye rase seswai sangat la dengan kecomelans teddy bear tersebut adelah.......*jeng jeng jeng* COCOLATTE! hehe...ini adelah kerane saye mmg suke minum air coco and latte..and bile terpandang bear bear berkaler tersebut...saye immediately teringat betape fav drink saye tu =)

okla..sekarang mase untuk mengetag!!

Dzulhelmy
mahira

JOM JOIN RMAI2! KELIK SAJE PADE GMBAR BEAR COMEL ITU YE!!



Contest Tudung Kesayanganku






MARI-MARI CONTEST MENARIK DATANG LAGI!!!

SYARAT-SYARATNYE SIMPLE SAHAJE:


1. Of coz mesti ada blog sendiri, terbuka pada follower blog aku sahaja dan bukan lah pemenang dalam contest aku yang terdahulu

2. Amik satu pic korang dan begambo la ngan tudung yg plg korang ske pakai k. Then takyah wat entri panjang lebar..pas post satu gambo korang dan tudung cun korang tu...korang tag lak 2 kwn korang utk wat contest ni gak ..(pas siap semua link kan entri contest korang kat entri aku yg ni supaya aku senang nak check nanti)

3. Link kan kat sidebar u olz banner contest aku tur

4. Contest ni berjalan dari 1 Julai hingga 31 Julai 2010 dan pemenang2 akan dikontek thru blog masing2...

5. Hadiah pertama, kedua dan ketiga akan menerima hadiah masing2 sorang satu tudung ARIANI yg original dari harga2 yang berbeza. Means tu phm2 la yer, tempat pertama tudung Ariani dia mahal sikit la dari tempat yg ke 2 dan ke 3 huhuuu...


Da bace? senang je kan? kan kan kan..da ckap da....hhehehe...oleh kerana tuan punye blog pun x bagi saye buat entry panjang melebar hingga melimpah ke ladang gandum..saye bagi pic saye yer........


cak!

okay..da siap..sekarang nk tag 2 orang kawan kesayangans...

Jazica Albek
mak kintan



Red Ribbon RAYA Giveaway Contest



Dam dam dum....bunyi mercun!! yeeehaaa...raye datang lagi!!!!!

eyh.......blum lagi.pase dulu ye puan-puan......anyway..the reason why i jadi excited sgt nak raye ni sbb contest ni la! sume salah contest ni! hihi....contest kali ni datangnyer dari shopping belog..menarik kan? bile dtg dari shopping belog..mst la hediah die dari belog tu jgk kn...best x? ni belog baju taw....kalo mng..dpt la bju raye 1.heheh


How to join?

1. Put the contest banner on your blog (preferably on sideboxes), this is not a must.
2. Be Red Ribbon Boutique follower (just click on the follow button, that easy!).
3. If you have facebook, you may click on Facebook LIKE button on top of this page.


4. Put up your 3 (three) WHISTLIST for Raya (be it from Red Ribbon Boutique blog, or other blog, doesn't matter for us) and let us know why. Write a story about the upcoming Raya and also a bit or Red Ribbon Boutique Blog.

5. Tag 3 of your friends.
6. That's it! Please leave comment on this post so we know that you are joining :)
7. The contest will be closed on 1st of September 2010. Winner will be announced and prize will be sent before Raya.



There will be 2 winners for this contest, each will get:

ONE BRAND NEW KOREAN DRESS FROM RED RIBBON BOUTIQUE

Either one of these dresses :)



and entitled for 10% discount on any brand new item (normal price items)

so........here goes!!!

my three wishlist for raye

1. MNG vintage wallet/bag (omg...worth dying for)
2.black dress/top on sale!!
3. Black with Green stripes Vest (for my beloved boyfie....)

now......regarding the up coming raya..actually..im not really looking forward to it since it will be my last raya in Malaysia before i go to UK in September *sob sob* in fact.im going during Raya! HOWEVER! that doesn't mean I have to ditch all of the exciting preparation before Raya rite? hehehe...SHOPPING!!!! up until now..i had bought my favourite baju kebaya and a polka dot baju kurung..both in my favourite colour..black.theeee~ my mother was not very pleased with the colour at first (Raya = crazy colourful striking colour)..but then she had to agree since I had been craving for it for months. I believe..that this upcoming Raya..I will be richest among the other kids because im going away...it is like a custom in our family to give lots and lots and lots OF MONEY ( i hope) to anyone "clever" enough to go to oversea *ehem ehm uhuk uhuk* so here..I wolud like to give an early message to both of my younger brother who always get much more duet raye than me..........I will win this time!!!!

so now lets talk about the Red Ribbon Boutique Blog.my first impression of the blog was.........wow! nice background.......my second impression was..wow! nice blog tittle..its very creative..uuisng the ribbon shape to make the letter "R". never thought of dat before.. my third impression came when i see the MNG wallet /bag......... IT WAS MEANT TO BE MINEE!! omg....it is so cool..so immediately check my old rusty wallet...but unfortunately...i got nothing left inside..im poor!! im a poor girl who wants MNG bag...how cynical can that be~ then i saw the baju-baju... all of it were very nice indeed...and i want it all! but........you know what..huhuhu

so here's my friends who i wanted to tag

senidah
dyana
ogy

MAKEUP MAKE ME GLAMOUR CONTEST ZAFIRAH RIZUAN







ok...contest lagi..tapi kali ni pasal makeup! i like.... ni syarat-syaratnye yer....
  • apa yang u'll suka tentang blog ini
  • Nyatakan step by step pemakaian makeup u'll dari awal hingga last touch up?
  • Jangan lupa letak kan pic u'll yang di touch up dengan makeup . Tak kisah la tu pic u'll ke , atau pic orang lain , janji tu hak milik persendirian u'll , kunk tak pasal pasal orang saman u pulak ,hoho--' tapi bagi 1 je ok pic yang ingin di pertaruhkan
  • penting disini : PIC MESTILAH MENUNJUKKAN SEDANG DALAM PROSES MAKEUP

okie...........sebab ni pasal makeup..saye pun dengan bersemangat wajanye nak masok jgk wlaupun da dekat tarikh totop...hihi....hidup pompuan lawa!!

anyway... let me tell you what do i like about your belog ea Miss Zafirah Rizuan..first of all..you need to know this...i da bace sume post you sebab sangat3 informative lagi padat berkrim. i kagum betol dengan collection brush u...hihhi.... i kalo boley kan..nk jugak cm gitu..tapi ape kan daye...pitis ngak ada! bile i tgk brush bnyak2 cam gitu...i terpikir...muke kita ni macam living canvas jugak ek...kite ni macam artist yang kreatif..hasilkan lukisan atas muke sndiri...chewah! i suke tips2 yang u bagi...banyak membantu..lebey2 lagi yang pasal foundation sebab i xnk la jadi macam opera cina (bile hati i da terbuke untuk pkai foundation la)..heheh...thank u!

u nak taw ea step i pkai makeup? x payah la...i tak taw..malu nk bitaw orang pro ni..kne gelak je krg..hihi..tp sbb da terpakse..i btaw jgk la.. i ni jenis suke nmpak natural..so basically..makeup i tone2 natural sahaje la ye..

1. cleanse...tone...moisturize

2. i ni kedekut nk mamp...bley je beli foundation kan..tapi i bli garnier
Garnier Light Visible Whitening Face Powder Spf 18 sebab bukan saje murah..pade i bedak ni x pernah bercapuk-capuk..rase ringan sangat and kulit i x dela kering sgt atau oily sgt( kat Tzone) wlaupun pkai lame

3. then i pkai blusher bodyshop..x igt la code die ape..tapi yang penting colour die fresh pink gitu.kulit i ni sgt2 sensitif dengan blusher..kalo pkai je mst kluar jerawat...so far..blusher bodyshop ni x pernah plak jadi pape..lovliness~

4. i pkai eyeshadow coklat dari maybelline.. colour lawo... n nmpak natural sahaje.. kawan2 i pun suke i pkai colour tersebut.

5. then pkai eyeliner coklat bawah mate...bio nmpk mate mnyerlah cikit la... sebabnye...SA kt Guardian tu kate mate i coklat *cecece* pkai coklat nmpk natural..n she was rite! pape eyeliner pn bley..tp i paki pensel pnyer...

6. last but not least i pkai lipstik dari in2it...x silap i..colour coral...and i pn ade gk lipgloss dari Revlon kaler yg same..x merah sgt..nmpk sekc gitu!

7. kalo touch up...i x gne bedak..i just blot dgn oil blotter clean & clear...letak lipgloss Revlon..and im ready to go out of da washroom.. =P

ape lagi ea............OWH! gmbar i..hihih..jgn gelak!!





CONTEST: SENYUMAN MENAWAN



Create your own banner at mybannermaker.com!

sebelum saye membebel dengan lebey panjang lebar..nari-mari kita bersame-same tengok syarat-syarat dulu ye...

  • Syarat2 penyertaan:
  1. Be my follower.
  2. Penyertaan dari blogger lelaki & wanita di alu-alukan...tak kesah!!!
  3. Letakkan banner di atas dalam post contest korang and link it directly to my blog and letakkan juga di side bar ye...*utk copy right click mcm biasa saja then save image*
  4. Make a post about this contest.Explain la sikit psal contest ni.
  5. Upload gambar "SENYUMAN MENAWAN" korang yang korang paling suke and korang rasa cantik. Edit ke x...Sume tu terpulang pada creativity masing2.
  6. Cerita kan kenapa korang suke gamba tu. Make it interesting ok?
  7. Tag (2) dua orang kawan blogger korang.And make sure org yang di tag tu tahu yeee...Boleh la spread the words sikit kan about this contest.
  8. Leave your link below.
TARIKH TUTUP PENYERTAAN:
30 JULY 2010




haaaaaaaaaaa.......da tgk da? best x? senang je kan????? contest ni pada saye sangat-sangat menarik sebab to me personally....smile is da best makeup for everyone....you can walk makeup-less and people will still cakap you are beautiful if and only if you wear smile on your face...senyuman memberi kecantikan semulejadi....betol x? bile tgk orang senyum.....sejuk je hati ye x? bile tgk orang senyum...rase nk senyum blk..ye x? tapi tu pendapat saye la..maybe len orang len kan..rmabut same hitam..pendapat len2..=P

tengok!! da cakap...saye ni memang membebel panjang...hampir terlupe nk letak gmbo senyuman manis*acecece* ha..hambik ni!






saye suke gambar ni sebab saye perasan saye senyum cantik...thihihihi...and dalam gambar ni je bile saye senyum mata tu nmpak same besar..slalunye..mst sepet sebelah...lagi pun..ni gmbr time nk pegi amek gambar pasport..dalam kete nih..kne practise senyum dulu... da penat practise senyum nampak gigi putih+ mata x sepet...tetibe orang kedai tu ckap x boley amek gmbr nmpak gigi..CEIT!

sebelum saye akhiri post kali ni...saye nk mengetag 2 orang kawan yang comey......
dena

bye!!!